O nas

Pri nas najdete zares razkošen izbor okrasnih rastlin, lahko dobite tudi sadike zelenjave in zelišc, substrate za sajenje in gnojila. Prijazne vrtnarice vam pomagajo pri izbiri, po želji pa vam tudi svetujemo o ureditvi vrta in vam rastline tudi posadimo v korita ali lonce.

Ker je veliko odvisno od kakovosti sadik, si prizadevajo za vzgojo zdravih rastlin ob sodelovanju s Kmetijskim inštitutom Slovenije in tujimi strokovnjaki. 

Že dolgo se povezujejo z najboljšimi dobavitelji iz tujine.

VRTNARIJA CVETKO se razteza kar na 8000 kvadratnih metrih pokritih površin.

 

Pri nas dobite strukturne rastline:

Fuksija, Torenija, Diascija, Afriško sonce, Skevola, Bakopa Polproizvodi v kultipaku, lončku st. 9 in lončku št. 12 Sadike 

Zelenjave:
plodovke, kapušnice, trajnice

Pišite nam na naslov:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vrtnarstvo se je v vseh teh letih razvijalo v širino kot nekatera druga. Postalo je veliko drugačno, prepoznavno. To začutite že ob prvem obisku. Vsako leto z okenskim in balkonskim cvetjem zasadimo številna cvetlicna korita in razpostavimo posodovke. Vedno lahko pričakujete kaj novega na skalnjaku, vzorčnih grobovih, na gredicah s trajnicami in seveda v vrtu. Veliko pozornost namenjamo tudi NASVETOM. 

Razmišljate o zasaditvi ali preureditvi vrta ali pa potrebujete le nasvet, kako olepšati domovanje s sezonskim cvetjem? Oglasite se, vedno skušamo ustreči vsem željam!


Sodobna vzgoja cvetja

April je čas, ko nam ob prebujanju narave misli poletijo k ureditvi okrasnega cvetja na balkonu, okenskih policah ali na vrtu. Pisana paleta rož, ki je na trgu vsako leto bolj pestra, nam spodbuja domišljijo in nas razveseljuje že med načrtovanjem.

Podjetje je v desetletju preraslo v vrtnarstvo z izjemno široko ponudbo cvetja, opreme za vzgojo in svetovanje, načrtovanje ter urejanje nasadov.

Najbolj sta ponosna na številne rastline, ki jih vzgajata sama. Izbirate lahko med enoletnicami in dvoletnicami, med vsemi poznanimi rožami, kot so npr. pelargonije, in med novejšimi. Doma vzgajata macehe, krizanteme, božične zvezde, ciklame in druge lepotice.

V zadnjih treh letih sta uvedla tudi vzgojo trajnic za vrtove, skalnjake in škarpe. Tu se pravi rezultati pokažejo šele čez leta, a kaže, da jima je uspelo vzgojiti kakovostne rastline, primerne za naše podnebje.

Široki ponudbi rastlin dodali tudi storitveno dejavnost. V sodelovanju s priznanim krajinskim arhitektom in mojstrsko ekipo poskrbijo za nacrtovanje, nasaditev in ureditev ter vzdrževanje rastlinja v kombinaciji z okrasnimi tlakovci in asfalti, na manjših ali vecjih vrtovih in parkih, na terasah, pa tudi za botanično ureditev notranjih prostorov.

Na vrtnariji se trudijo zagotoviti celovito ponudbo na vrtnarskem področju, najsodobnejših namakalnih sistemov. Poletja so vse bolj vroča, časa imamo vse manj in voda je vse bolj dragocena. 

Z namakalnimi sistemi Claber boste rešili vse tri probleme, na balkonu, na manjšem ali večjem vrtu, primerni pa so tudi za velike travnate površine.

 

Prisrčno vabljeni!